24/7 дежурна: +359 896660909

СОД - СИГНАЛНО ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ

СОТ

КАКВО Е СОТ?

Охраната на обекти се осъществява чрез сигнално-охранителна техника (СОТ), монтирана в охранявания обект. Тя е съвкупност от датчици и сензори от различни видове в зависимост от нуждите на конкретния обект. Такива датчици могат да бъдат: магнитни датчици за врати и прозорци (МУК), вътрешни и външни датчици за засичане на  движение с различен имунитет към животни до 18 кг. или до 40 кг. (ПИР/PIR) , акустични датчици за счупване на стъклени прегради, датчици за огън и топлина, периметрови датчици и много др. По желание на клиента може да бъде поставен и паник бутон за незавабна реакция от автопатрулни екипи при неговото натискане.

СОТ техниката може да бъде жична или безжична.

Датчиците се свързват към СОТ централа. Тя има акумулатор за аварийно захранване, което позволява на системата да работи дори и при липса ток до 24 часа. Също така СОТ централата контролира различни по вид тамперни зони, които известяват ако самата централа или някой датчик биват умишлено отворени, увредни или бъде прекъснат кабел по трасето. 

КОЛКО СТРУВА СОТ ТЕХНИКАТА?

Цената на СОТ техниката зависи от редица фактори – броя и вида датчици, дали системата ще бъде жична или безжична, вид централа, степен на сложност на монтажа и др. Поради тази причина е много относително да се дава каквато и да било цена без да бъде извършен оглед от специалист. При нас огледът е абсолютно безплатен в удобно за вас време. На място ще ви запознаем с необходимата СОТ техника за вашия обект, ще ви предложим различни ценови варианти и начини за изпълнение.

Може да подадете заявка за оглед онлайн ТУК или на тел: 0899 609 006

СОТ ТЕХНИКА ПОД НАЕМ

За малки домове, офиси или магазини, които не изискват много и сложна СОТ техника, даваме възможност на клиентите да ползват СОТ техника от нас безплатно за срока на договора. Ако такъв вариант е налице за вашия обект ще ви го предложим по  време на огледа.

СОД

Разликата между СОТ и СОД

При активиране на датчик или тамперна зона от СОТ, чрез радиопредавателно устройство се осъществява предаването на сигналите от СОТ към диспечерски център за 24-часово наблюдение на охранителната фирма.

Дежурният диспечер изпраща незабавно на адреса най-близкия патрулиращ екип за оглед и осигуряване защита на охранявания обект. Това вече се нарича СОД – Сигнално охранителна дейност.

Патрулния екип пристига на мястото на аларменото събитие за от 3 до 6 минути. При необходимост от съдействие изпратения екип се подпомага незабавно от допълнителни автопатрули, които са на дежурство.

КАКВА Е МЕСЕЧНАТА ТАКСА ЗА СОД?

За да реагираме на алармени събития от вашия обект с мобилни автопатрулни екипи е нужно да заплащате месечна такса за Сигнално охранителната дейност, която ще бъде извършвана от нас (СОД). Месечните такси, подобно на цената на СОТ техниката са отново строго индивидуални и зависят от редица фактори. Най-точна цена ще ви дадем при нашата среща по време на огледа и изготвянетона оферта

Може да подадете заявка за оглед онлайн ТУК или на тел: 0899 609 006

АВТОПАРК & МОБИЛНИ ЕКИПИ

За осъществяване на охранителната дейност (СОД) се използват автомобили с различна проходимост, за да се осигури достъп до охранявания обект при всякакви условия. Фирмата разполага с богат автомобилен парк.

Охранителният състав на “СИЛА” е обурудван със зимно и лятно фирмено облекло, средства за задържане и самозащита – палки, белезници, отбранителни спреьове, бойно и газово оръжие, прожектори и мобилни телефони.

Всички служители в автопатрулното звено са преминали успешно курс за охранители. Голяма част от тях имат завършено висше образование в сферата на сигурността или са бивши кадри на МВР.

Ние от “СИЛА” се стремим да пазим баланс в екипите на дежурство. Успешно комбинираме млади, но добре обучени кадри с такива с повече опит и практическа подготовка. Всичките ни служители в отдел СОД са във добра физическа форма и подготовка.

2022 © СОД "СИЛА-Х" ЕООД